Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pécs, február

2015.01.30

III. Pécsi Csokoládé Karnevál

Az ország minden részéből érkező csokoládé- és édességkészítők kiállítása, vásáraHelyszín: Zsolnay Negyed – Pécsi Galéria m21

Szervező: Csoko-láda Kft; ZsÖK NKft.Nemcsak a gasztronómiai különlegességek kedvelői és a gyerekek számára igazi kuriózum a III. Pécsi Csokoládé Karnevál, hiszen a rendezvény a karneváli hangulatban minden csokoládérajongót szeretettel vár Pécs egyik különleges kulturális helyszínén.

Az ország minden részéből érkező csokoládé- és édességkészítők kiállítása, vására
Nyitvatartási idő: február 7–8. 10.00-17.00
A rendezvény az esti kísérőprogramok kivételével ingyenes!


Szakmai programok
február 7.
11.00 Harka Éva csokiblogger előadása: A csokikóstolás alapjairól
12.00 A csokoládé pécsi ruhája – Mosonyi Éva, a Csoko-Láda tulajdonosa
14.00 Csiszár Katalin csokoládékészítő (Rózsavölgyi Csokoládé Manufaktúra) előadása:
A csokoládé tudománya

február 8.
11.00 Őrsi Zoltán csokoládépapír gyűjtő: Különleges csokipapírok és a gyűjtés alapjai
12.00 A Csokoládépapír Gyűjtő Csoport megalakítása
14.00 Szántó Tibor csokoládékészítő workshopja: a négy fő kakaóbabfajta, a kakaó mint superfood.


Állandó gyerekprogramok
február 7–8-án 10.00–17.00-ig
A gyerekek malmozhatnak bonbonnal, festhetnek muffin formájú medált, játszhatnak csokis memória- és logikai játékokkal, hajtogathatnak csokoládépapírból könyvjelzőt.

Február 14.

A Zsolnay Negyedben üzemelő Briós Tejivó & Pékműhely háziasszonya, Baka Sára vár minden gyermeket, aki egy-két órára ugyan, de belekóstolna a pékek életébe.

Ezalkalommal a farsangi szokásokról mesél a házigazda, és újra tésztagyúrással, kalácsdíszítéssel lehet közreműködni a közös munkában. Várjuk a kispékeket!


Várunk szeretettel minden 7–11 év közötti gyermeket, aki szívesen kipróbálja ezt a mesterséget.

Jegyárak:
600 Ft, testvérkedvezménnyel 400 Ft, kísérőknek díjtalan.

A Labor – Interaktív Varázstér és a Planetárium programjai mellett újabb lehetőséggel bővül a Zsolnay Negyed ismeretterjesztő, természettudományos kínálata.

A Varázsóra – fizikai kísérletek igazából izgalmas fizikaórákat rejt, melyek során a látogatók játékos formában, látványos fizikai kísérletekkel bővíthetik természettudományos ismereteiket. A Varázsóra az embert körülvevő világ jelenségeire ad magyarázatot. Választ kaphatnak például arra, mi történne a tárgyakkal, ha hidegebb lenne a Földön mint a Marson, vagy hogyan találkozhatnak a hanghullámok önmagukkal, és hogy mire képes a légnyomás…

Sok érdekes, egyszerű kísérlet alapanyagai és eszközei hevernek környezetünkben: pillepalack, seprűnyél, alufólia, tejesdoboz, kiégett izzó, vasaló, alupalack, hajszárító, játékok, autógumi-szelep, stb. Az új Varázsóra programja során az érdeklődők szemtanúi lehetnek, hogy szinte bármiből összeállítható egy-egy remek kísérlet!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.