Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ez is Szentendre

2014.01.31

Szentendrei skanzen programok 2014

Szentendre

2014. február 22. /szombat/
Nyitás
Szentendrei skanzen programok 2014. Az idei évben szinte minden hónapra tartogatunk egy-egy nagy eseményt. Áprilistól novemberig kielemelt tematikus rendezvényekkel várjuk látogatóinkat. Az aktív kikapcsolódás jegyében zajlanak hétvégi programjaink. Kézműves műhelyeinkben a gyertyamártástól a játékkészítésen át, a tartósítási eljárásokig megannyi tevékenységet bemutatunk, ahol mestereinktől tanulnak az érdeklődők.

Skanzen hétvége Szentendrén a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, a népszerű skanzenben

Szentendre

2014. február 22. /szombat/ - 2014. február 23. /vasárnap/
Skanzen hétvége, aktív kikapcsolódás Szentendrén. Kézműves műhelyeinkben a gyertyamártástól a szappanfőzésen át, a tartósítási eljárásokig megannyi tevékenységet bemutatunk. Kovácsműhelyünkben izzik a vas, malmainkban őrölnek a kerekek, zeneudvarunkban fiatal népzenészek húzzák a talp alá valót. Ásványrárói konyhánkban pedig májustól szeptemberig főzőiskolát nyitunk, ahol a népi konyhai praktikák csínját-bínját lehet elsajátítani.

Vízimalom működése, vízimalom indítás minden hétvégén a Skanzenben, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban

Szentendre

2014. február 22. /szombat/ - 2014. február 23. /vasárnap/
A nyírádi vízimalom berendezése szemléletesen tárja elénk, hogyan élt és dolgozott egy vízimolnár a családjával. A malmot beindítjuk, így működés közben láthatjuk a malomszerkezetet, és megfigyelhetjük, ahogy a gabona két kő között őrlődik, míg liszt vagy korpa nem lesz belőle.

Öko programok gyerekeknek és felnőtteknek hétvégente a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban

Szentendre

2014. február 22. /szombat/ - 2014. február 23. /vasárnap/
Hétvégi öko programok gyerekeknek és felnőtteknek a Skanzenben. Az ősz során Öko programsorozattal várjuk látogatóinkat. Megújult helyszíneken a hagyományos paraszti tudást mai felhasználásra adaptálva a konyhától a kerten át egészen az egészség megőrzéséig frappáns praktikákat kínálunk a ma emberének. A Skanzen Öko programsorozata az élet minden területét feleli, és tizennégy izgalmas témában rendhagyó aktivitásokkal várja az érdeklődőket.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.